Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka Częsć Najlepsza Gothic

wymiana

Jaka najlepsza?  

60 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaka Cz??? najlepsza?

• Gothic l
      14
    • Gothic ll
      32
    • Gothic lll
      8
    • Gothic lV
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wszystki są dobre, ta ostatnia to już bardziej akcja niż RPG. Ale co zrobisz? NIC.

Pod względem mechaniki nie jest doskonały ale t klimaty...

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Gothic 1 jest epicki i będzie epicki Uwiebliam grac w 1 Nawet teraz;0

Grałem w każdym obozie ;) niesamowita gra

30364378.png

Opublikowano

Według mnie

Gothic 1 - Grałem w to 2 lata ale to pszeszłość mi się to nawet podobało .... Daje raczej 3.5/5

Gothic 2 - Także grałem w Noc Kruka i Normalne ... NIczym się nie różni tylko bardziej rozdbudowane Daje 4/5

Gothic 3 - Nie Grałem ale coziennie chodziłem do kuzyna obok i miał to i grał więc widziałem wszystko więc dae 4.99/5

Gothic 4 - Grałem ale z przycinkami ale i tak zajebiste więc Daje 5/5

. .

Opublikowano

Gothic 1 wiadomo klasyk 5/5

Gothic 2 tak samo 5/5

Gothic 3 to już trochę inna sprawa, no ale klimacik ten sam 4/5

Gothic 4 to już nie gothic to całkiem inna gierka nie ma praktycznie nic to co było w poprzednich częściach + całkiem inna gra wszystko pozmieniane gdyby nie to, że są postacie z innych części to było by 0. - 0.5/5

Chociaż i tak wybiorę Gothic 2 + NK.

Ps: Jutro zaczynam grać w G2 NK. <3

; )

Opublikowano

Ja grałem w wszystkie części Gothic 4 jest zajebisty 10001/1000 przechodziłem go w tydzien dziennie po 4-5 godzin. Kurde świat jest ogromny. Ale najgorsze jest to że już gra się inną postaćią niż w Gothic 1,2,3. Koni nie ma

Sry za pismo mam problemy z spacja

Opublikowano

Gothic 2 i 3 Są najlepsze za fabule 3 daje 100/100

a 2 daje za fabule 75/100

image.png 

JAK POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Gothic 3, to już nie ta gra, inna postać, jakieś w ogóle pojebane misje, i zbroje, a w ogóle zmierzch bogów- kurwa, ja pierdole, pół mapy zbugowane...

Gothic 1 była, jest i będzie zajebista, legenda gier rpg, 2 też niczego sobie, ale 3 i 4 to szajs, jak ich mało. Chcieli być bardziej przyszłościowi- zjebali sprawę.

Innym razem.

Opublikowano

1 - Super część ale mało questów.

2 - Questów więcej, ale to wciąż nie to.

2 NK - Punkt dla niego, questów akurat, nowa mapa i w ogóle.

3 - Tutaj trochę z questami przesadzili ;x Ogólnie G3 jest fajna, że nie trzeba cały czas dla jednej frakcji pracować. Jedna duża mapa, krajobrazy czasem lepsze, czasem gorsze.

4 - Nie grałem, bo sprzęt za słaby

---------------

Podsumowując: Wg. mnie najlepsze są 2 NK i 3, z lekką przewagą 2 nk.

1280314365-U1.png

Opublikowano

G2 NK.

Najlepsza fabuła, dobre rozwinięcia miast; dodanie postaci z G1, jako 'bandytów, pariasów' też było dobrym rozwiązaniem. Poza tym, nieprzespane noce biegając po Jarkendarze, czy lasach w Górniczej Dolinie/Khorinis.

Co do reszty: G1 - miał to coś, ale... no jest to ale, wciągał, nie powiem, niestety niektóre rozwiązania w tej części mi się nie podobały. Tak czy siak jest drugi w kolejce.

G3 - co tu dużo mówić? Jednym się podoba, drugim nie. Ja jestem na 'tak', dlaczego? Może jest trochę zryty, a fabuła nie trzyma się kupy... ale grać, grało się dobrze; bardzo duży świat daje wiele możliwości dla gracza. Podobnie jest z klasami - Asasyni, Orkowi Najemnicy, Paladyni, Buntownicy, etc. jest tego dużo, nawet bardzo + wybranie Boga, za którym będziemy stać. Dużo rozwiązań, a większość jest naprawdę dobra.

G3 ZB - kompletna porażka; G3 [podstawowe] podobało mi się i nadal mi się podoba, ale dodatek jest już do bani. Pełno bugów, dobrze, że ktoś wymyślił drugą nazwę dla ZB - 'Gothic 3 Zmierzch Bugów'.

G4 - może być, chociaż furory nie robi; zagrałem, ale nie byłem zafascynowany. Mogę powiedzieć tyle: piękna grafika i świat.

"Nikt nie zna tylu pieśni religijnych co ja..."

j0ld.jpg

Opublikowano

II 4Ever lepszej nie ma.

Wg mnie świetna grywalność i swoboda. Dużo miejsc i misji. Gorąco polecam :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...